Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Helft bevolking vindt slachtoffer schuldig aan gorilladrama

  •  
25-05-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_167330.jpg
Bijna de helft van de Nederlandse bevolking (48 procent) vindt dat de vrouw die vrijdag door de gorilla Bokito werd aangevallen, zelf schuldig is aan het incident. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond onder 900 mensen. Ruim een op de drie (35 procent) vindt de directie van het dierentuin schuldig terwijl 9 procent van de ondervraagden Bokito aanwijst.
Bokito ontsnapte vrijdag uit zijn verblijf in Dierentuin Blijdorp in Rotterdam door over een afscheiding met water te springen. Een vrouw die regelmatig naar de aap kwam kijken, werd aangevallen en raakte gewond. De mensaap werd later in een restaurant in de dierentuin verdoofd en door oppassers overmeesterd.
14 Procent van de ondervraagden vindt dat diertentuinen moeten stoppen met het houden van gorilla's maar de overgrote meerderheid (81 procent) wil af en toe een mensaap kunnen blijven zien.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.