Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hekken bij wildcamera's verlaagd

  •  
09-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
webcam.JPG
De oplettende kijker zal het vast al zijn opgevallen: de hekken voor de webcams op de Overstekend Wild-pagina zijn verlaagd. Deze wildcamera’s houden 24 uur per dag een ecoduct in de gaten dat het Nationaal Park de Hoge Veluwe verbindt met het natuurgebied Planken Wambuis.
Belangrijke stap
Vanochtend is bij de hekken het bovenste gedeelte verwijderd. Hierdoor kunnen de edelherten in het Nationaal Park erin en er ook weer uit. Een belangrijke stap: ze kunnen dus op reis, maar ook bezoek ontvangen. Er start dan ook een onderzoek om de gevolgen in kaart te brengen. Groeit de populatie in het Nationaal Park of trekken de herten juist naar buiten? En welke dieren komen er nog meer langs gewandeld?
Nu valt er dus nog meer wild te zien dat over de ecoducten zal gaan lopen, want ook de herten zullen nu van de brug gebruik gaan maken. Spannend om in de gaten te houden dus. Bekijk het op de wildcams en reageer!
Bekijk de cams op de Overstekend Wild-pagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.