Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heisa over meeuwen aan Belgische kust

  •  
13-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zilvermeeuw_02.jpg
De gemoederen aan de Belgische kust zijn de afgelopen tijd flink opgelopen. Bewoners en badgasten hebben daar last van het geluid en gedrag van de meeuwen. Verscheidene Belgische kustgemeenten proberen al jaren iets aan de overlast te doen. Ondertussen lapt het Vogelopvangcentrum in Oostende (VOC) gewonde meeuwen op.
Een doorn in het oog van wethouder voor milieu van Knokke, Paul Geerinckx. Hij roept dinsdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws op de meeuwen te laten inslapen. ,,Wat voor nut heeft het om de overpopulatie te bestrijden als je daarnaast elke gewonde meeuw gaat redden. Het VOC is fantastisch, maar verzorg beter zeldzame dieren zoals uilen'', stelt de wethouder. Het liefst zou hij de vogels afschieten, maar dat kan niet vanwege de beschermde status.
De VOC reageert boos. ,,Je kan een gewond dier toch niet laten sterven!''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.