Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Heidebranden Veluwe mogelijk aangestoken

  •  
26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brand.jpg
De brandweer houdt er ernstig rekening mee dat de twee branden die de afgelopen dagen hebben gewoed op heidevelden in Hoog Soeren bij Apeldoorn aangestoken zijn. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gezegd.

Brandstichting

Onderzoek heeft maandag sporen van brandstichting opgeleverd bij de heidebrand van zondagavond. Toen ging een natuurgebied van 100 bij 200 meter in vlammen op. In de vroege uren van dinsdag brandde in dezelfde omgeving een natuurgebied ter grootte van 4 of 5 voetbalvelden af.
Kurkdroog
In grote delen van het midden en oosten van het land geldt een verhoogde waarschuwing voor natuurbrandgevaar, omdat het door de kou en de harde wind kurkdroog is. Vanwege die alarmcode rukte de brandweer maandagavond met extra veel mensen en materieel uit, zodat het vuur onder controle gehouden kon worden. Een brandweerwoordvoerder sluit niet uit dat er anders veel meer natuurgebied zou zijn afgebrand.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.