Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Heidebrand Drenthe verwoest 75 hectare

8 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
heide ikjelle

© Fotograaf: ikjelle

De natuurbrand bij het Drentse Wateren heeft zo'n 75 hectare heide zwartgeblakerd. Het vuur is onder controle, maar zo'n 150 brandweermensen zijn nog altijd bezig met nablussen, meldt de gemeente Westerveld. De verwachting van de hulpdiensten is dat ze nog zeker tot 21.00 uur bezig zullen zijn. Gasten van vier campings in de omgeving die uit voorzorg zijn geëvacueerd, mogen in elk geval tot dan niet terugkeren naar hun tenten en caravans.

Hulp

De rook was in de wijde omgeving te zien. Boeren hielpen mee de vlammen te bestrijden door met giertanks de grond nat te houden. Ook brandweerkorpsen van verderop (onder meer Groningen en Gelderland) schoten te hulp. De luchtmacht ondersteunde met blushelikopters.
Wegen werden afgesloten. Volgens de veiligheidsregio kon de brand zich snel uitbreiden door de straffe wind en de droogte.
Er kwamen veel kijkers op de brand af, die de hulpverleners in de weg liepen. De hulpdiensten vroegen iedereen uit de buurt te blijven. Ook is toeristen gevraagd het gebied te verlaten.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.