Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Heibel om de heikikker

23 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
heikikker_Fotograafanna1945

© Heikikker - Fotograaf Anna1945

In de Bloemendalerpolder bij Weesp verrijst de komende tijd een woonwijk. Er worden 2.750 nieuwe woningen gebouwd op de plek die lange tijd boerenland is geweest, maar waar dieren als rugstreeppad, ringslang en heikikker hun leefgebied hebben. Over met name de ongeveer 1.500 heikikkers wordt al tijdenlang gesteggeld.

Compensatieplan

De projectontwikkelaar van het gebied heeft samen met de provincie een compensatieplan laten maken. Maar de Stichting Flora en Faunabescherming in Weesp vindt dat het plan te kort schiet en heeft al diverse rechtszaken aangespannen tegen de projectontwikkelaar en de provincie Noord-Holland. Op dit moment loopt er een bodemprocedure bij de Raad van State. De stichting Flora en Faunabescherming heeft intussen ecologen van de Wageningen Universiteit gevraagd het compensatieplan eens tegen het licht te houden.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.