Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Heffing op Chinese zonnepanelen afbouwen'

  •  
08-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
solar.jpg
De Europese Commissie wil de importheffingen op Chinese zonnepanelen geleidelijk afbouwen. De maatregel, die al sinds 2013 bestaat, zou nog met achttien maanden moeten worden verlengd, zei vicevoorzitter van de commissie Frans Timmermans woensdag in Brussel. ,,Dan hebben de Europese producenten de tijd zich aan te passen aan de nieuwe situatie.”
De commissie had eerder voorgesteld nog twee jaar door te gaan met de heffingen op de gesubsidieerde panelen uit China, maar de meeste lidstaten zijn daartegen. Timmermans zei dat de belangen tussen de zonnepaneelmakers in de EU en de importeurs die juist profiteren van goedkope Chinese panelen zorgvuldig tegen elkaar moeten worden afgewogen.
EU-commissaris Cecilia Malmström (Handel) zei eerder deze week dat ze de handelsrelatie met China een nieuwe impuls wil geven. Brussel vreest dat de handel met de VS onder de protectionistisch ingestelde president Donald Trump zal lijden en wil de banden met andere landen aantrekken.
Bron: ANP

Meer over:

zonnepanelen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.