Een Nederlander eet in zijn hele leven gemiddeld 1167 dieren. We eten vooral kippen en ander pluimvee (1125), maar ook 33 varkens, enkele schapen, geiten en runderen en 0,04 paard. Vissen en schaal- en schelpdieren zijn in deze berekening nog niet meegenomen. Dit meldt de Vegetariërsbond.
Cijfers
De Vegetariërsbond komt tot deze cijfers door de vleesconsumptie (in karkasgewicht) te delen door het karkasgewicht van een dier. Hiervoor is gebruik gemaakt van de cijfers van het CBS. Daarbij is rekening gehouden met de gemiddelde levensverwachting van 80,5 jaar. Deze berekening is nog exclusief het aantal vissen en schaal-en schelpdieren omdat er geen informatie is over welke vissen we eten, en hoeveel vlees er dan van een vis afkomt.
Tips
Tijdens de kerstdagen is er natuurlijk een flinke piek te zien in het aantal gegeten dieren. De Vegetariërsbond vindt het aantal dieren dat er gegeten wordt erg hoog. Om mensen aan te zetten om anders te gaan eten, geeft
de organisatie
tips en aanwijzingen die helpen om lekker vegetarisch te koken.