Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hebben jonge boeren de toekomst?

29 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
landbouw-jeanet1.jpg

© Fotograaf: Jeanet1

De landbouw moet een stuk duurzamer worden en er moet meer rekening gehouden worden met de natuur. Kortom meer kruidenrijke akkerranden en minder met glyfosaat bespoten weilanden. Zegt Iris Bouwers, een van de invloedrijkste boeren van Nederland.
Als vicevoorzitter van de Europese Raad voor Jonge Boeren (CEJA) vertegenwoordigt ze 2 miljoen Europese boeren van 18 tot 40 jaar. Door Dagblad Trouw werd ze het afgelopen jaar op plaats 26 gezet van de duurzame top 100.
Volgens Bouwers spelen jonge boeren beter in op de ontwikkelingen in de maatschappij dan de huidige generatie boeren. In Europa zit ze aan tafel om te onderhandelen over het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid. Als het aan haar ligt gaat dat er anders uit zien. Naast een betere positie voor jonge boeren in Europa, moet het subsidiestelsel ook op de schop, aldus Bouwers.
iris brouwers

© Iris Brouwers, foto: NAJK

Kijk het gesprek terug:
Zie je geen filmpje? Omdat de video op YouTube staat is het van belang om de 'social media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.