NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Havennatuur Rozenburg verdwijnt

11 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Landtong Rozenburg bewoners en havenbedrijf

© Bewoners Rozenburg in discussie met Havenbedrijf Rotterdam op de Landtong Rozenburg - foto: Henny Radstaak

De landtong Rozenburg is een in het Rotterdamse havengebied spontaan ontstaan stuk natuur, een stuk groen van 12 kilometer lang en amper 100 meter breed, langs de Nieuwe Waterweg, waar de afgelopen 50 jaar geen industriële ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Tot aan nu. Want het Havenbedrijf Rotterdam wil juist op dat spaarzame stukje groen een distributiecentrum bouwen.
Maar een aantal inwoners van het pal ernaast gelegen dorp Rozenburg, behorend bij de gemeente Rotterdam, is tegen. Zij komen vaak dagelijks in het stukje groen en vinden daar hun rust en natuurbeleving. De grond is eigendom van het Havenbedrijf en het bestemmingsplan voorziet ook in de mogelijke komst van bedrijven. De inwoners van Rozenburg willen het kleine stukje groene landschap graag behouden en vinden dat er geen plaats is voor ‘een grote, grijze blokkendoos’ met aan- en afrijdend vrachtverkeer. Daarom loopt er een petitie om het Havenbedrijf ertoe te bewegen de beslissing te herzien. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.