Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Haven R'dam werkt aan minder uitstoot

  •  
07-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rotterdam.jpg
Het wordt voor schepen makkelijker om vloeibaar gas te tanken. Op de Maasvlakte wordt de terminal voor lng (liquid natural gas) uitgebreid, omdat lng veel schoner is dan zware stookolie. Er is nu plek voor 180 lng-tankers per jaar, dit zou genoeg moeten zijn om aan een kwart van de vraag naar het gas te voldoen.
Gate Terminal, het bedrijf dat lng exploiteert, wil hiermee het gebruik van het gas populairder maken. Vanaf volgend jaar gaan er voor de uitstoot van milieuvervuilende stoffen van schepen op de Noordzee en de Oostzee nieuwe regels gelden. Veel binnenvaartschepen, coasters en veerboten moeten nog wel omgebouwd worden om op lng te kunnen lopen.
Het probleem is alleen dat er voor deze schepen nog nauwelijks mogelijkheden zijn om lng onderweg bij te tanken. Dit zou opgelost kunnen worden door langs kusten en rivieren opslagtanks voor lng te plaatsen. Over twee jaar moet dit mogelijk gemaakt worden.
Bron: Milieuloket
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.