Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Harry Wezenberg-Horn: Mooi weer

  •  
06-06-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
appelbloesem.jpg
Afgelopen weekend was het zover, de thermometer wees temperaturen aan boven de 20 graden. Ineens weer de gonzende onrust, gonzende bijen, energiek als altijd. Wij hebben dit jaar ons eerste koophuis gekocht, de vorige eigenaren waren mensen die van veel comfort hielden en rust. De tuin bleek een groot paradijs van stenen en Buxussen op de meest vreemde plaatsen stonden van die Opel Kadettengroen in de tuin zo dat de tuin wel groen maar niet bloeiend was.
Mijn vrouw en ik houden van een hele jaar bloeiende  tuin. Onze andere tuin, een volkstuin van 15 bij 12 meter heeft ook veel bloeiende planten, wij hebben daar 7 jaar aan gewerkt om vanaf het eerste sneeuwklokje en Helle Boris bloemen tot aan de laatste Oost-Indische Kers steeds bloeiende plantjes te hebben. Zo veel energie zo veel activiteit eindelijk. Die energie is ook wel noodzakelijk om aan de slag te kunnen, onrustig kijken mijn vrouw in ik naar de grond, kijk, daar, de Naald van Cleopatra doet het goed, en zie daar de uien komen op. Vrijdag stelde mijn vrouw voor om even naar het tuincentrum te gaan. Wij gingen daar alleen maar even kijken wat er mogelijk is met onze nieuwe tuin en terras.
Op de fiets in wind en zon genietend van alle  broedende vogels en de geur van mest die al dagen op het land is uitgereden. Stiekem kijkend naar andere tuinen om ideeën op te doen. Hoera het is eindelijk lente. De kriebels in mijn buik van een ontluikende liefde. Ontluikend groen en bloeiende planten. Het is een kostbaar ritje geworden want natuurlijk waren er allerlei leuke plantjes die mee moesten. Op mijn werk hebben zij een tuin therapeut. Deze man, die doet denken aan de oude reclame van Hendrik jan de tuinman, heeft de gave om zijn enthousiasme en liefde voor de natuur over te brengen op de meest vreemde kostgangers. Veel van zijn cliënten zijn niet in staat afspraken na te komen of een band aan te gaan met iemand. Toch blijken zij na een aantal keren onder zijn hoede te zijn geweest ineens heel veel warmte te ontwikkelen, voor moeder natuur. Van pit tot plant. Zo staat er in de tuin een appelboom die van pit is opgekweekt. en al drie jaar de lekkerste appels geeft. Vruchten van de natuur ik koester mijn geluk om te kunnen zien dat moeder natuur zoveel energie geeft en dat er zoveel goeds van komt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.