Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hardnekkige blauwalg IJmeer zeer giftig

  •  
23-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
9f08a11102.jpg
De hardnekkige blauwalg die het Almeerderstrand al een paar weken teistert, blijkt een zeer giftige variant te zijn die zelden voorkomt in Nederland. Dat zei een woordvoerder van de provincie Flevoland woensdag.
Bij het strand geldt al bijna vier weken een zwemverbod en ook het strand aan de overkant van het IJmeer bij Muiderberg is verboden gebied. De zeer giftige variant kan dodelijk zijn voor kleine kinderen. Eerder stierven al enkele honden na een zwempartij in het meer.
Bij een van de honden kon ook worden achterhaald dat de giftige blauwalg de doodsoorzaak was. Volgens de zegsman is de kans dat kinderen overlijden door de blauwalg kleiner, omdat zij minder water binnenkrijgen tijdens het zwemmen.
Rijkswaterstaat heeft de afgelopen weken al een grote hoeveelheid van de bacterie geruimd, maar de blauwalg blijkt erg hardnekkig. De aangetroffen hoeveelheden zijn volgens de woordvoerder bovendien nog steeds zorgwekkend.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.