Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hardhoutfonds Groen Invest failliet

  •  
13-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
robiniaboom.jpg
De rechtbank in Den Bosch heeft hardhoutfonds Groen Invest failliet verklaard. Een rechtbankwoordvoerster heeft dat dinsdag desgevraagd laten weten.
Groen Invest investeerde in robiniabomen die een alternatief vormen voor tropisch hardhout. De bomen zijn aangeplant op landbouwgrond in West-Europa. Groen Invest telt ongeveer vijfduizend beleggers die gemiddeld 10.000 euro investeerden.
Het bedrijf kreeg vorige week uitstel van betaling vanwege een vordering van 4 miljoen euro van een oud-aandeelhouder. Wegens onvoldoende vooruitzichten werd de surseance maandag omgezet in faillissement. De bewindvoerders zijn aangesteld als curator. Het totale tekort loopt op tot boven de 70 miljoen euro, zei curator Stijn Hoppenbrouwers dinsdag.
"Het faillissement is voor de deelnemers een trieste zaak'', aldus advocaat Honoré van Schuppen, die de gedupeerden vertegenwoordigt, dinsdag. "Het ziet er niet naar uit dat het kan komen tot een uitkering aan particuliere beleggers.'' Van Schuppen bereidt juridische stappen voor tegen onder andere de betrokken notaris en de bestuurders van Groen Invest.
Vanwege de problemen en vermoedens van fraude legden beleggers vorige week al beslag op 700 hectare bosperceel van Groen Invest om hun totale inleg van ongeveer 70 miljoen euro terug te vorderen. Over de oorzaak van het faillissement kon de curator dinsdag nog niks zeggen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.