Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hans Alders

  •  
07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Biodiversiteit is ook doorgedrongen tot de politiek. Dat blijkt uit de in 2009 door verschillende ministeries opgerichte Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke hulpbronnen . Voorzitter is oud-milieuminister Hans Alders. Vorige maand kwam de Taskforce met een eerste oproep: de politiek moet zorgen voor een biodiversiteitsneutrale industrie.
De Taskforce kwam in maart een eerste reeks aanbevelingen aan de verkiezingscommissies van de politieke partijen. Dat is hier te lezen . In de loop van 2011 volgt het complete advies.
De Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke hulpbronnen zoekt naar de beste manieren en methoden voor duurzaam gebruik van biodiversiteit.
De taskforce, die mede op initiatief van het Nederlandse bedrijfsleven in het leven is geroepen, zal een visie ontwikkelen op de manier waarop Nederland zijn beslag op natuurlijke hulpbronnen kan verminderen. Ook zal de taskforce aangeven welke extra inspanning Nederland kan leveren aan het behoud van waardevolle ecosystemen in binnen- en buitenland. Alders gaat daarnaast platforms instellen waarin betrokken maatschappelijke partijen en het bedrijfsleven verschillende relevante thema's uitdiepen en op zoek gaan naar innovatieve wegen om het verlies van dieren, planten en micro-organismen tegen te gaan.
Hans Alders is sinds oktober 2008 voorzitter van de taskforce biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. Tevens is hij bestuursvoorzitter van EnergieNed, de brancheorganisatie voor bedrijven op het gebied van energie. Alders werd bekend als Minister van VROM in het kabinet Lubbers III. Van 1996 tot 2007 was hij Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.