Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Haast maken met windmolens op land

  •  
09-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groene_stroom.jpg
Met nieuwe regels voor geluid, veiligheid en radar wil het kabinet windenergie op het land extra stimuleren. Het aantal windmolens moet zo deze kabinetsperiode verdubbelen. Milieuminister Jacqueline Cramer wil dat er één norm gaat gelden voor zowel geluid als veiligheid waarvan provincies en gemeenten niet kunnen afwijken, zo zei haar woordvoerder dinsdag.
Radar is een ander belangrijk knelpunt bij projecten in de buurt van defensieterreinen en vliegvelden. Door een nauwkeuriger norm en een nieuw toetsingsmodel ('meetlat') kan veel winst worden geboekt, aldus de bewindsvrouw. Zij presenteerde een plan daartoe waarbij wordt samengewerkt met gemeenten, provincies, landbouworganisatie LTO, natuur- en milieuorganisaties plus de organisatie voor Duurzame Eenergie (ODE) en de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA).
 
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.