Vroege Vogels

Haaksbergenaar mag roeken verjagen met alarmpistool

  •  
28-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
274 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_149050.jpg
Inwoners van Haaksbergen mogen van de gemeente met alarmpistolen proberen een eind te maken aan de overlast van een grote groep roeken. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag laten weten.
Sinds jaar en dag zetelt er in een bosschage aan de Hengelosestraat in Haaksbergen een kolonie roeken. Die is inmiddels uitgegroeid tot 2000 vogels. Het gekrijs en de vogelpoep zorgen voor veel overlast. Harde knallen uit alarmpistolen moeten de roeken verjagen. Bewoners krijgen een speciale vergunning om de kolonie met alarmpistolen te lijf te gaan.
De gemeente heeft eerst zelf geprobeerd om de vogels met harde knallen te verjagen. ,,Dat gebeurde altijd op vaste tijdstippen. De roeken zijn echter zo pienter dat de vogel letterlijk gevlogen was als ons busje kwam aanrijden'', vertelde de gemeentewoordvoerder. In overleg met de politie is nu afgesproken dat een aantal omwonenden een alarmpistool in bruikleen krijgt.
Veel gemeenten in Nederland kampen met roekenoverlast. Omdat het om een beschermde vogelsoort gaat, is het erg moeilijk de beesten te verjagen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.