Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Haaien doen het goed in de Waddenzee

  •  
18-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Ze worden door sommigen wel ‘de wolven van de zee’ genoemd: Haaien. Ze komen ook in onze wateren voor, alleen is er nog vrij weinig over ze bekend. We hebben het niet over de vervaarlijke witte haai, maar bijvoorbeeld de hondshaai, de ruwe haai, de gladde haai en de doornhaai. 
Naar verluid barstte het vroeger van de haaien in onze zeeën. Maar dat is al lang niet meer. Zo werden ze in de Waddenzee de afgelopen jaren nauwelijks meer gezien. Maar Jaws is op retour. Steeds vaker vangen beroepsvissers kleine haaien (als bijvangst) rond de Waddeneilanden. Kortom het lijkt na jaren achteruitgang weer een stukje beter te gaan met de zeeroofdieren. Sterker nog, het zou kunnen dat ze ook in of nabij de Waddenzee paaien. Dat zou groot nieuws zijn. Milouska stapt op een garnalenkotter, op jacht naar de wolven van de Wadden.
Dit najaar start er een groot onderzoek naar de haaien in de Waddenzee. Mosselvissers gaan haaien vangen en merken op initiatief van de Waddenvereniging, Sportvisserij Nederland, de Nederlandse Elasmobranchen Vereniging en de Dutch Shark Society.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.