Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Guinee verbiedt eten vleermuizen tegen ebola

  •  
25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
vleermuiskast.jpg
De regering van Guinee heeft de verkoop en consumptie van vleermuizen verboden om verspreiding van het ebolavirus tegen te gaan. Dat heeft minister René Lamah van Volksgezondheid dinsdag volgens de BBC gezegd tijdens een rondrit in het afgelegen gebied in het zuiden van het West-Afrikaanse land waar het dodelijke virus hard heeft toegeslagen. Tot nu toe zijn 62 mensen omgekomen.
Vleermuizen worden gezien als de belangrijkste verspreiders van het virus, dat inwendige bloedingen veroorzaakt. Ongeveer 25 tot 90 procent van de mensen die met het virus zijn besmet, overlijdt eraan.
De autoriteiten in buurland Sierra Leone vrezen dat het virus naar hun land is overgeslagen. Er worden twee verdachte gevallen onderzocht, liet het ministerie van Volksgezondheid in de hoofdstad Freetown weten. In Liberia zijn naar verluidt vijf mensen gestorven die voor behandeling uit het zuiden van Guinee naar het buurland waren gegaan. Het is nog niet duidelijk of zij het slachtoffer van besmetting met het ebolavirus waren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.