Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Guido Weijers en Monique van der Werff meest sexy vegetariers 2007

  •  
01-01-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
veg_winnaars.jpg
Cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff zijn gekozen tot de Meest Sexy Vegetariërs van 2007.  Wakker Dier huldigde de winnaars in club Panama (A'dam), gelijktijdig met het onthullen van een 'sexy' fotoshoot van de winnaars. Op een speciale website kon men een maand lang stemmen op 22 Bekende Nederlanders (m/v). Monique en Guido zijn sexier dan onder andere Susan Smit, Henny Huisman en Wouter Bos. Vorig jaar wonnen Antonie Kamerling en Marly van der Velden (GTST).  Dolf Jansen was ervan overtuigd dat hij zou winnen dit jaar maar zal het in 2009 opnieuw moeten proberen.
Vegetariërs zijn sexy, omdat het zelfbewuste mensen zijn met een eigen mening. Ze bekommeren zich om dierenleed en doen daar daadwerkelijk wat aan! Duizenden stemmers zeiden in 2006 dat vegetariërs sexy zijn omdat ze diepgang tonen, slank zijn, glanzende haren en een mooiere huid hebben. Ook tonen veel onderzoeken aan dat vegetariërs gezonder zijn en beter voor het klimaat. Volgens organisatie PETA zijn vegetariërs potenter.
Met de verkiezing vestigt Wakker Dier aandacht op het feit dat vegetariërs allang geen ‘geitenwollensokken’ meer zijn. Vegetarisch eten is eerder hip en er valt onder bekende Nederlanders zelfs een ware trend te bespeuren. Guido Weijers: “Vlees eten is zo passé!” Op de verkiezingssite konden stemmers ook een Vegetarisch Quiz doen over trendy weetjes zoals: “een vegetariër in een Hummer is milieuvriendelijker dan een vleeseter op de fiets”. 
De laatste jaren is het aantal vegetariërs gestegen naar 700.000. Het aantal ‘vleesverlaters’ (mensen die één of meerdere dagen per week geen vlees eten) steeg de afgelopen jaren nog veel sterker, naar momenteel bijna vier miljoen.
De meest sexy vegetariër verkiezing wordt ook wereldwijd georganiseerd door de actiegroep PETA. De winnares van 2007 is zangeres Carry Underwood. Eerdere winnaars waren Prince, Kristen Bell, Natalie Portman, Andre 3000 van Outkast, Chris Martin, Shania Twain, Tobey Maguire en Alicia Silverstone.
Bron: Wakker D!er
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.