Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groter aanbod duurzaam voedsel

  •  
28-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105848.jpg

© fruit

Er moet een groter aanbod komen van duurzaam geproduceerd voedsel, niet alleen in de winkel, maar ook in het restaurant en de bedrijfskantine. Dat heeft minister Gerda Verburg (LNV) woensdag afgesproken met organisaties van boeren, de levensmiddelenindustrie, supermarkten en catering.Zij zetten woensdag in Woerden hun handtekening onder ,,inspanningsverplichtingen'' om te komen tot verduurzaming van voedsel. Het gaat dan bijvoorbeeld om minder gebruik van energie of water, dierenwelzijn en minder verspilling van ingrediënten.Een stuurgroep ziet erop toe dat het niet bij mooie woorden blijft, maar dat er ook resultaten worden geboekt.
Bron: ANP

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor