Vroege Vogels

Grote zilverreiger broedt in Lepelaarplassen

  •  
08-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zilver.jpg
Voor het eerst broeden er grote zilverreigers in de Lepelaarplassen. Drie broedparen hebben een nest in het Plan Roerdomp, een gebied dat door Het Flevo-landschap is ingericht in het kader van het Beschermingsplan Moerasvogels van Vogelbescherming. Grote zilverreigers broeden maar op een paar plekken in Nederland.
Goed moeras
De drie broedende paren werden begin juni ontdekt door twee leden van de Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland. Wim Kleefstra, WetlandWacht van Vogelbescherming en Kees de Pater, hoofd communicatie van Vogelbescherming, inventariseren broedvogels in het gebied. “Het is prachtig dat grote zilverreigers hun broedgebied in Flevoland uitbreiden van de Oostvaardersplassen naar de Lepelaarplassen.”
Bekroning van beschermingsplan
De broedende grote zilverreigers in het Plan Roerdomp kunnen gerust de kers op de taart worden genoemd. Natuurbeschermingsorganisatie Het Flevo-landschap is in 2007 gestart met de inrichting van het gebied. Het plan, ontworpen samen met Vogelbescherming, had als doel kwetsbare moerasvogels zoals de roerdomp en bruine kiekendief een geschikter leefgebied te bieden. Het was een voorbeeld in het kader van het Beschermingsplan Moerasvogels van Vogelbescherming en onder andere gefinancierd door speciale giften van leden van Vogelbescherming.
Otte Zijlstra filmde deze grote zilverreiger die op jacht is in de Lepelaarsplassen
Tekst: Nadja Jansma, Vogelbescherming Nederland
Lees meer op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.