NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Enorme schildpad gezien in Oosterschelde

23 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
leatherback turtle_wikimedia commons

De lederschildpad is de grootste schildpad op aarde

© U.S. Fish and Wildlife Service Southeast Region

De politie in Zeeland heeft dinsdagmiddag een grote schildpad zien zwemmen in de Oosterschelde. Dat gebeurde tijdens een training op het water. Waarschijnlijk gaat het om een lederschildpad, die normaal gesproken in warmere oorden voorkomt. De Landelijke Eenheid Zuidwest, die het beest aantrof in het water, heeft specialisten van onder meer diergaarde Blijdorp gevraagd een kijkje te komen nemen.

Vreemd voorwerp

De politie zag tijdens de training een vreemd voorwerp drijven. Hierop besloot de politieboot toch even bij te draaien. Toen werd de schildpad gespot, "lekker zwemmend".

"Samen met specialisten en instanties wordt gekeken hoe het beest het beste kan worden geholpen", aldus de politie.

Kwallen

Volgens de Zeeuwse krant PZC is de schildpad 2,5 meter lang. Eerst zou het beest gezien zijn ter hoogte van Wemeldinge, later bij Wilhelminadorp. Een expert van het Reddingsteam Zeedieren zegt tegen de krant dat het dier de weg kwijt lijkt te zijn, maar dat hij kan overleven zolang er kwallen zijn om te eten.

Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.