Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote wolfsklauw gevonden in Drenthe

  •  
17-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lycopodium20clavatum20820grote20wolfsklauw20saxifraga-willem20van20kruijsbergen.jpg

© Grote wolfsklauw (foto: Willem van Kruijsbergen)

In het Drentse deel van het Fochteloërveen is de zeldzame grote wolfsklauw gevonden. Bijzonder, want dit plantje groeit zeker niet overal.
Kieskeurig
Een unieke vondst, aldus vrijwilliger Tonnie Sterken, de grote wolfsklauw stelt namelijk behoorlijke eisen aan zijn groeiplaats. Ondanks wat zijn naam doet vermoeden is de grote wolfsklauw in werkelijkheid niet zo groot. Het is een relatief kleine plant, die over de grond kruipt met allemaal vertakkingen. Hierdoor heeft de plant een groeivorm die sterk lijkt op de klauw van een wolf. Door deze lage groeiwijze wordt de plant vaak snel overgroeid door andere planten.
Voedselarme grond
De grote wolfsklauw komt vooral voor op plaatsen waar erg weinig voeding in de bodem zit, waardoor andere plantensoorten hier niet of nauwelijks kunnen groeien. Het is niet zo verwonderlijk dat hij nu in het Fochteloërveen is gevonden. Het Fochteloërveen wordt gevoed door regenwater. Hier zitten niet of nauwelijks voedingsstoffen in. 
Lees het hele bericht op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.