Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote vos ontdekt Gelderse Poort

  •  
10-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlinder_vos.jpg
De afgelopen weken werden in de Gelderse Poort meerdere grote vossen waargenomen. De grote vos is een zeldzaam geworden dagvlinder die in de afgelopen decennia niet of nauwelijks in de Gelderse Poort werd gezien. Mogelijk dat de grote vos de Gelderse Poort nu (her)ontdekt als geschikt leefgebied.
Zeldzaam
Op 22 maart werd dit jaar een eerste grote vos gemeld in de Groenlanden bij Nijmegen. Waarschijnlijk bleef deze tot minimaal 28 maart aanwezig. Op 23 maart werd er een gezien bij Ubbergen, op 24 maart aan de voet van de Duivelsberg bij Beek en op 27 maart op de overgang van de Nijmeegse stuwwal naar de Ooijpolder. Ook elders in de omgeving van Nijmegen werden verschillende grote vossen gezien. De grote vos wordt nog steeds aangemerkt als zeer zeldzame vlinder die met uitsterven bedreigd wordt, hopelijk zien we nu het begin van een ommekeer. De Gelderse Poort lijkt er wel klaar voor. Grote vossen houden van halfopen vochtige bossen met iep, zoete kers en wilg voor hun rupsen. Behalve die iepen is de rest van de formule veel aanwezig dus weinig lijkt hun rentree te kunnen stoppen.
Bron: Natuurbericht.nl

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.