Vroege Vogels

Grote vondst van neushoornhoorns

  •  
15-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zwarte neushoorn

© Bron: Pixabay

De politie in Zuid-Afrika heeft bij een ongewoon grote vondst 167 neushoornhoorns in beslag genomen. In de provincie ten noorden van Johannesburg werden twee verdachten gearresteerd die de hoorns transporteerden bij het stuwmeer Hartbeespoortdam, zei de politie zondag.
De hoorns zouden voor verkoop naar Zuidoost-Azië verscheept worden. Naar verluidt wordt in landen als China en Vietnam voor een kilo hoorn tot 30.000 Amerikaanse dollars betaald. Een hele hoorn weegt drie tot zeven kilo.

Duizend neushoorns

De handel in hoornen van neushoorns is al zo'n vier decennia internationaal verboden. In de afgelopen jaren hebben stropers in Zuid-Afrika alleen al zo'n duizend neushoorns gedood om de hoorns te verkopen. Gedeeltelijk worden ze ook verkocht als luxe ornamenten. In China en Vietnam worden helende krachten toegeschreven aan de hoorn. Ze bestaan uit keratine, hetzelfde materiaal als menselijke vingernagels.
In Afrika zijn er naar schatting ongeveer 25.000 neushoorns, ongeveer 20.000 daarvan in Zuid-Afrika. Meestal zijn het witte neushoorns. Van de bedreigde zwarte neushoorns zijn nog slechts ongeveer 5000 dieren over.
Bron: ANP

Meer over:

neushoorn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.