Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote Klimaatactie Publieke Omroep en HIER

  •  
28-06-2007
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
vv_newsimg_302824.jpg
Onder de titel Live Earth Alert! zal 7 dagen voorafgaand aan het grote evenement op 7 juli het klimaat nadrukkelijk aanwezig zijn in de programmering op radio en televisie. Op Nederland 3 is BNN er iedere dag met de Klimaatpolitie met Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink.
 Live Earth Alert!  - 7 juli in het Westerpark in Amsterdam, op Nederland 3 en op 3FM - is de Nederlandse component van de internationale concertmarathon Live Earth, het initiatief van Al Gore om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. Live Earth Alert! richt zich op de directe betrokkenheid van het publiek bij de problematiek van het klimaat: 'Wat doe jij op 07/07/07?'
Live Earth Alert!
Middelpunt is het Westerpark in Amsterdam met onder meer de wereldwijde concerten op groot scherm, discussies, optredens, een bioscoop, een natte-voeten-terras en tal van activiteiten.
Nederland 3 zendt de hele dag uit vanuit het Westerpark, met onder meer beelden van de concerten in de wereld. Ook 3FM verslaat in een marathonuitzending Live Earth, met verslagen vanuit de hele wereld en van vanuit het Westerpark. De uitzendingen op Nederland 3 en 3FM worden verzorgd door BNN en NOS.
Westerpark Amsterdam
Het Westerpark in Amsterdam wordt een gratis toegankelijk festivalterrein waar het publiek niet alleen op grote schermen de wereldwijde concerten kan zien, maar waar iedereen ook betrokkenheid kan tonen met het klimaat. In de 3FM Serious Politics-tent discussiëren politici, bekende Nederlanders en publiek. Bij de Waste Gate kan iedereen energieslurpende apparaten dumpen. Bij de NUON powerzone kan iedereen zelf fietsend ondervinden hoeveel energie er nodig is om een wasmachine te laten draaien. Er is een natte-voeten-terras en in in de zonne-energie-bioscoop draait An Inconvenient Truth. De NS deelt op het festivalterrein gratis treinkaartjes uit voor de terugreis. Op het grote podium treden op Ali B, Fedde le Grand featering Ida Corr en de jumpstylers Jeckyll & Hyde.
Dolf Jansen presenteert het podiumprogramma van Live Earth Alert!.
Nederland 3 en 3FM
Zowel Nederland 3 als 3FM verzorgen op 7 juli tot de volgende ochtend Live Earth-marathonuitzendingen, waarbij telkens geschakeld wordt naar de concerten in de wereld.
 
De uitzendingen van Nederland 3 komen vanaf 8.00 uur de hele dag vanaf het terrein van Live Earth Alert! in het Westerpark. Sophie Hilbrand en Giel Beelen verzorgen de hele dag de presentatie. Froukje Jansen reist de hele dag met de speciale klimaattrein door Nederland. Filemon Wesselink doet verslag vanuit New York, Brecht van Hulten vanuit Londen, Floortje Dessing vanuit Sydney en Ruben Nicolai vanuit Johannesburg. Op zondag 8 juli (Nederland 3,  BNN/NOS, 22.45 uur) wordt met Best of Live Earth Alert! teruggekeken naar het evenement.
3FM zendt Live Earth uit op zaterdag 7 juli vanaf 7.00 uur, gepresenteerd door o.a. Eric Corton, Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. Sander Lantinga doet voor 3FM verslag vanuit Londen, Sander de Heer vanuit New York. Ook vanuit andere concertsteden en vanaf het festivalterrein van Live Earth Alert! wordt verslag gedaan.
Op zondag 8 juli kijkt 3FM van 12 tot 18 uur met ‘Best of Live Earth’ terug op het evenement.
De week voor 7 juli
In de week voor 7 juli zendt onder meer BNN de Klimaatpolitie uit en de KRO De Klimaattest. In de NOS Journaals, Wat heet!, en diverse actualiteitenrubrieken worden de hele week items over het klimaat gebracht.
 
Live Earth Alert! is een initiatief van de publieke omroepen en de HIER-campagne, in samenwerking met EnergieTranssitie, en wordt gesteund door de Gemeente Amsterdam.
 
Meer informatie: www.liveearthalert.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.