Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote heidebrand bij Hoog Soeren

  •  
21-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
0c24ebb0e4.jpg
Bij Hoog Soeren woedt dinsdagavond een grote heidebrand. Een gebied van 40 hectare staat in brand. Het gaat om heide, laag gras en enkele dennenbomen, zei een woordvoerder van de politie. Hoog Soeren ligt in het buitengebied van Apeldoorn.
Het eerste vuur werd ontdekt bij de Pomphulweg in Hoog Soeren. Vandaar breidde het zich uit door de harde wind. Daardoor is het vuur ook in een kring gaan ronddraaien, aldus de woordvoerder van de politie. Ongeveer 120 brandweerlieden van de korpsen van Noord-, Oost- en Midden-Gelderland bestrijden het vuur.
Door de heidebrand reden er enige tijd geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort, maar sinds half tien is weer beperkt treinverkeer mogelijk.
Eerder op de avond stond ook een deel van de heide bij Hulshorst in brand. Het ging om een gebied van 100 vierkante meter. De brandweer had dat vuur snel onder controle.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.