Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grote Duitse heidebrand vlakbij Nederland

21 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
heide ikjelle

© Fotograaf: ikjelle

De plaatselijke autoriteiten hebben alarm geslagen over een grote heidebrand bij het Duitse Stavern, niet ver van de Nederlandse grens. De brand sluimert al sinds het begin van de maand op een militair oefenterrein, maar de regionale autoriteiten hebben vrijdag de brand officieel als een rampscenario omschreven.
Regiobestuurder 'Landrat' Reinhard Winter sluit volgens de Duitse omroep NDR niet meer uit dat er tot evacuaties moet worden overgegaan, met name de dorpen Groot- en klein Stavern. Die liggen ongeveer 35 kilometer ten oosten van Emmen.
De brand woedt over 8 vierkante kilometer. Circa duizend brandweerlieden proberen vergeefs de heidebrand meester te worden. Vrijdag zal naar verwachting de harde wind het vuur aanwakkeren.
De Duitse strijdkrachten liggen ondertussen onder vuur over hun aanpak van de brand. Die is ontstaan door een rakettest op de hei. Maar de 'Bundeswehr' heeft nauwelijks ruchtbaarheid aan de brand gegeven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Nedersaksen kwam volgens de NDR pas achter de ernst van de zaak toen de 'Bundeswehr' ruim een week geleden om heel veel blusmateriaal vroeg.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.