Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grote collectie fossielen onder de hamer

2 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
fossiel_05.jpg
De 'grootste privécollectie fossielen van Europa' wordt komende week geveild. De verzameling, die de Nederlandse broers Jan en Jaap Böhmer in meer dan vijftig jaar lang hebben opgebouwd, omvat tienduizenden fossielen, stenen en mineralen, meldt veilingsite Catawiki.
Volgens een deskundige zitten er bijzonder stukken in de collectie: fossiele zeesterren uit Marokko van 450 miljoen jaar oud, fossiele bladeren van 50 miljoen jaar oud uit Frankrijk en fossiele vissen uit onder andere Amerika, Duitsland en Brazilië. Topstuk van de veiling is een fossiele ammoniet (uitgestorven inktvisachtige) van ruim een halve meter groot - ammonieten van die grootte zijn normaal alleen in musea te zien. Ook zitten er fossielen bij van vindplaatsen die niet meer voor publiek toegankelijk zijn.
De collectie was tot begin dit jaar te zien in museum Oer in Ulft, maar na het overlijden van Jaap Böhmer is besloten alles te veilen.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.