Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grootste vogeltelling ter wereld

  •  
01-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vogelbescherming Nederland organiseert dit weekend weer de jaarlijkse trekvogeltelling . Langs het 380 kilometer lange Trekvogelpad staan zaterdag honderden vogeltellers voor de grootste vogeltelling ter wereld. Hans Peeters van Vogelbescherming komt in Vroege Vogels met de resultaten.
Net als in 1989 en 1999 vindt het tellen plaats langs een tellint dwars door Nederland. De herhaling maakt het mogelijk om de telgegevens van 2009 te vergelijken met die van tien en twintig jaar geleden. Deze wandelroute van 380 kilometer loopt van Bergen aan Zee tot aan Enschede. Het Trekvogelpad werd in 1999 geopend en bestaat nu dus 10 jaar. Naast de telling zijn er ook speciale trekvogelexcursies die worden geleid door vogelexperts.
 
De trekvogeltelling is onderdeel van de Eurobirdwatch , dat dit weekend in meer dan 30 landen in Europa wordt gehouden. Vorige keer deden meer dan 30.000 mensen uit heel Europa mee en werden er 2,2 miljoen vogels geteld. Het thema van deze birdwatch is de Flywaycampagne (Born to Travel -  bescherm trekvogels op hun wereldreis) van BirdLife International . Vogelbescherming speelt hierin een leidende rol en wil meer aandacht voor de enorme betekenis die ons kleine en dichtbevolkte land heeft voor grote groepen trekvogels.
Bron: Vogelbescherming
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.