Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grootste olifant van Zimbabwe gedood

  •  
16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
olifant_65.jpg
Een van de grootste olifanten die ooit is gezien in Zimbabwe, is gedood door een Duitse jager. Amper drie maanden nadat de wereld zijn afschuw uitsprak over de jachtfoto's van de gedode leeuw Cecil, poseert de Duitser trots naast de veertig tot zestig jaar oude gigant. Alleen al de slagtanden van de olifant wogen samen 54 kilo.
Jachtpartij
De dikhuid werd doodgeschoten op 8 oktober tijdens een particuliere jachtpartij in het nationale park Gonarezhou in Zimbabwe. De Duitser nam deel aan een jachtexpeditie van drie weken, waarbij het doel was de Grote Vijf te doden: olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels en neushoorns. Kosten: 53.000 euro.
Jachtwebsites in de wereld loven de Duitser, die volgens kenners de grootste olifant heeft gedood in bijna dertig jaar.
Woede
Natuurbeschermers en de organisatoren van safari's uitten echter hun woede, omdat de olifant een uniek dier was dat voor iedereen te zien had moeten blijven.
De olifant was niet bekend in het gebied en is mogelijk afkomstig uit het Zuid-Afrikaanse nationale park Kruger.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.