Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grootste evenement voor de natuur ook weer in Nederland

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Earth_Hour_60__Logo.jpg
Earth Hour, 's werelds grootste groene evenement, zet de aarde op zaterdag 23 maart om 20.30 uur weer een uur in het donker.
Symbolische oproep
In tientallen miljoenen beroemde monumenten, huizen, overheidsgebouwen en bedrijven doven een uur lang de lichten als symbolische oproep dat we zuiniger moeten omgaan met onze natuur. Ook in Nederland zijn in het hele land weer evenementen en dooft het licht van bekende gebouwen.
Grootste bedreiging
Deze achtste editie van Earth Hour staat in het teken van klimaatverandering en schone energie. De opwarming van de aarde is wereldwijd de grootste bedreiging voor de natuur en onszelf. De gevolgen zijn al overduidelijk: poolkappen smelten en weerpatronen wijzigen drastisch. Natuurrampen als orkanen, extreme hitte of juist overstromingen komen vaker voor.
Schone energie
Earth Hour roept op tot actie, want de oplossing is binnen handbereik. We moeten overstappen op schone energie en stoppen met de uitstoot van broeikasgassen door de verbranding van fossiele brandstoffen: olie, kolen en gas.
Lees verder op: wnf.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.