Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grootste elektrische testrit ooit

7 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
rotterdam_08.jpg
Minstens 1200 keer. Zo vaak gaan ze het samen doen komend jaar: full electric. Tien Rotterdamse Testrijders verhuren hun gloednieuwe Nissan LEAF aan minstens 1200 stadgenoten. Daarmee wordt dit experiment de grootste Rotterdamse elektrische testrit ooit.
De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen reikt vandaag de autosleutels uit aan de tien Testrijders die staan voor de eerste opdracht: in 20 minuten tijd zoveel mogelijk Rotterdammers in de eigen e-auto krijgen. De testrijdersactie is onderdeel van Project A15, de campagne van Natuur & Milieu en Milieudefensie om elektrisch rijden op schone stroom  te stimuleren.
Maximaal delen
Autodelen is in. Uit onderzoek (Motivaction, 2013) blijkt dat een kwart van de rijbewijsbezitters open staat voor rijden in een deelauto.  Voor het eerst gaan autodelers onderling de strijd aan wie de auto het vaakst weet te verhuren.
Elektrisch is verslavend
Mensen die elektrisch rijden hebben geproefd, zijn snel verslaafd. 80% die overgestapt is op elektrisch rijden wil niet anders meer, zo wijst onderzoek uit Engeland onder 350 overstappers uit. ‘Tanken’ is goedkoop, het rijden is stil, schoon en ook nog eens plezierig.

Over Project A15

Project A15 is een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. Project A15 heeft tot doel om in 2015 40.000 mensen in 3.500 elektrische deelauto’s te laten rijden, op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen uit het gebied rondom de A15.
Bron: Natuur & Milieu

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.