Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grootscheepse opruimacties tijdens World Cleanup Day

13 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
zwerfafval.jpg
Op zaterdag 15 september 2018 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties die in Nieuw-Zeeland begint en 36 uur later eindigt in Hawaii. Miljoenen mensen wereldwijd werken deze dag aan een schonere wereld, ook in Nederland.

Over World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief van Let’s Do It in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Dit jaar komen op 15 september vrijwilligers in 150 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. Daarnaast moet World Cleanup Day het bewustzijn vergroten en duurzame verandering doorvoeren om een schonere en gezondere planeet voor iedereen te bereiken.

Groene beweging

Er zijn allerlei organisatie die zich hebben aangesloten bij dit initiatief zoals de Nederland Schoon , Nudge , Plastic Soup Foundation  en  JCI Nederland (Junior Chamber International). Ze gaan samen met partners, overheden en vrijwilligers hun eigen omgeving opruimen. Bij het merendeel van deze projecten worden mensen in de omgeving van harte uitgenodigd om mee te doen en zo samen lokale impact te realiseren.
Lees meer over de World Cleanup Day

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.