Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groot olielek treft Frans natuurgebied

  •  
09-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
Natuurgebied de Camargue in het zuidoosten van Frankrijk is getroffen door een lekkage in een oliepijpleiding. Vier miljoen liter brandstof is verspreid over het reservaat Coussouls de Crau, in de monding van de Rhône. Een gebied van enkele hectares ziet inmiddels zwart van de olie.
In het natuurgebied leven enkele zeldzame diersoorten. Bekend zijn de wilde paarden en de duizenden flamingo's. ,,Dit is een ware milieuramp'', zei staatssecretaris voor Milieu Chantal Jouanno. Zij benadrukt dat dit ongeluk consequenties moet hebben voor alle Franse oliepijpleidingen.
Oliemaatschappij Société du Pipeline Sud-Européen beweert doodleuk dat er voor de omwonenden geen gevaar dreigt en dat het grondwater (nog) niet is verontreinigd. Zij noemt het dús geen ramp. Terwijl 1 druppel olie genoeg is om duizend liter water te verontreinigen.
Het gaat om een pijplijn van bijna 900 kilometer die sinds 1972 olie transporteert van de Middellandse Zee naar Duitsland.
Bron: ANP/Vroege Vogels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.