Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groot Japans protest tegen kerncentrales

  •  
16-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fukushima_04.jpg
Tienduizenden mensen hebben maandag in een grootschalig protest gedemonstreerd tegen het gebruik van kernenergie. Het protest in Tokio heette 'vaarwel kerncentrales' en was een reactie op het herstarten van een kernreactor vorige week in het westen van Japan.
Grote protest
Organisatoren meldden dat het een van de grootste protesten tegen kernenergie is sinds de kernramp in Fukushima. Zij schatten het aantal deelnemers dat zich verzamelde in het Yoyogi-park, op 170.000. Prominente demonstranten waren schrijver en Nobelprijswinnaar Kenzaburo Oe en de Japanse musicus Ruyichi Sakamoto.

Geen kernenergie

Veel Japanners konden meedoen omdat ze maandag een vrije dag hadden door een nationale feestdag. Ze verzamelden zich in het park en marcheerden door de straten terwijl ze leuzen riepen als 'Wij hebben geen kernenergie nodig'.
Herstart
Tientallen nucleaire installaties werden stilgelegd na de nucleaire ramp in Fukushima. Om energietekorten te beperken, heeft de regering de herstart van twee reactoren van de Oi-centrale in juni goedgekeurd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.