Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Groot gebreid protest tegen Gronings gas

30 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Milieudefensie - brei protest

© Bron: Milieudefensie

Milieudefensie heeft ruim vijfhonderd vierkante meter gebreid protest tegen het Nederlands gasbeleid gepresenteerd aan de Tweede Kamer. Cabaretier en geboren Groninger Freek de Jonge bood daarnaast de petitie 'Laat Groningen niet zakken' aan, die 210.000 keer is getekend. 

Grootste gebreide deken van Nederland

Met het protest roepen Milieudefensie en De Jonge de politici in Den Haag op om de gaskraan snel dicht te draaien. Ruim duizend studenten, ondernemers, burgemeesters, nonnen, kunstenaars, kinderen en grootouders uit het hele land hebben de afgelopen weken mee gebreid. Samen met kunstenaar Agnes Bakkers hebben de breiers de grootste gebreide deken van Nederland gemaakt. De aanwezige Tweede Kamerleden kregen allemaal een ingelijst breiwerk mee.

Toegang tot duurzame energie

Directeur Donald Pols van Milieudefensie zegt over het protest: "Elke steek van deze mensen is een protest tegen de gaswinning en een oproep aan de Kamerleden om iedereen snel toegang te geven tot duurzame energie. Ga aan het werk."
Bron: Milieudefensie

Meer over:

brei, gas, groningen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar