Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groot-Brittannië gaat stroom opwekken uit gras

  •  
30-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_113117.jpg

© Groen lentegras

Groot-Brittannië begint dit jaar met de bouw van zijn eerste elektriciteitscentrale die stroom opwekt met behulp van gras. Dat berichtte de Britse publieke omroep BBC maandag. Het project moet de regering van Tony Blair een milieuvriendelijker imago geven.
De biomassacentrale in de regio Staffordshire gaat bijna 10 miljoen euro kosten en heeft een vermogen van 2 megawatt. De generator kan circa 2000 huishoudens in Engeland van energie voorzien. De brandstof van de centrale is olifantsgras, een grassoort die oorspronkelijk uit Afrika komt, maar nu ook in Groot-Brittannië wordt gekweekt.
Volgens directeur Amanda Gray van het uitvoerende bedrijf Eccleshall Biomass kan de nieuwe centrale de regering helpen de uitstoot van het broeikasgas CO2 in te perken. Londen wil de uitstoot van koolstofdioxide voor 2050 met 60 procent terugdringen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.