Vroege Vogels

Groot bos verrijst in Noordoostpolder

  •  
28-02-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_168880.jpg
Een bos van maar liefst ruim een half miljoen bomen verrijst tussen Kraggenburg en Marknesse (Noordoostpolder). Natuurmonumenten laat woensdag de eerste boom planten in het gebied van 120 hectare groot. Bossen van zo'n omvang werden tot op heden niet meer aangeplant in Nederland.
Door het aankopen van drie agrarische bedrijven kan Natuurmonumenten het nieuwe Wendelbos aanplanten. Dat komt tegen het al bestaande Voorsterbos aan te liggen, afgescheiden door een soort kanaal. ,,Hierdoor kunnen we een nat type bos ontwikkelen en dat is best bijzonder op kleigrond'', zei beheerder J. Akkerman van het Voorsterbos dinsdag.
Hoeveel het nieuwe bos gaat kosten, weet hij niet. Wel weet hij dat het bedrag ,,in de tonnen'' loopt. Het Groenfonds, de Nationale Postcode Loterij en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn belangrijke geldschieters.
In totaal worden 534.000 bomen geplant, waaronder de zoete kers, de es, els, wilg en zwarte populier. Voor de variatie worden ook struiken geplaatst. ,,We hopen eind van dit jaar driekwart van de bomen erin te hebben. Dan kunnen we volgend jaar met het graafwerk voor de poelen beginnen.''
In het bos komen ook wandel- en ruiterpaden, die straks aansluiten op onder meer het Voorsterbos.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.