Vroege Vogels

Groot boerenprotest verstopt Berlijn

  •  
26-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brandenburger Tor

Brandenburger Tor

© Pixabay

Boeren hebben vandaag met hun trekkers de Duitse hoofdstad Berlijn nagenoeg lamgelegd. De agrariërs zijn massaal naar Berlijn gekomen om te protesteren tegen het landbouwbeleid van de Duitse regering.

5095 tractoren

Rond het middaguur begon de demonstratie bij de Brandenburger Tor, nabij de Bondsdag in het centrum. In de aanloop daarnaartoe veroorzaakten de boeren opstoppingen in het verkeer en kwam het verkeer in het centrum van Berlijn bijna tot stilstand. Volgens de politie ging het om 5095 tractoren die onder begeleiding door de deelstaat Brandenburg naar Berlijn reden.

Aangescherpte regels

De protesten richten zich op aangescherpte regels voor de bescherming van insecten en het milieu en het inperken van het uitrijden van mest ter bescherming van het grondwater. De organisatoren verwachtten zo'n 10.000 boeren en 5000 tractoren bij de Brandenburger Tor.

Nederlandse boeren hebben de afgelopen tijd ook meerdere keren geprotesteerd. Ze zijn het niet eens met het huidige stikstofbeleid van de regering. In oktober nog kwamen veel boeren met hun tractoren samen op het Malieveld in Den Haag.


Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.