Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groningse vissers kwellen Friese vissen en overtreden de wet

  •  
08-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vissen.jpg
De politie heeft in het kader van het project controle Rallyvisserij 2007-2008, een controle uitgevoerd langs een aantal visstekken. Bij de Luts te Balk werd gevist met levend aas. Hiervoor is een visser bekeurd. In Hindeloopen zijn vijf rallyvissers gecontroleerd, en is er tweemaal proces-verbaal opgemaakt voor te veel vis en dierenkwelling. De twee hadden respectievelijk 87 stuks en 101 stuks vis in een plastic zak, waar slechts maximaal 30 is toegestaan. Tevens hadden beide vissers niet alle vis gedood. Bij de eerste visser trof de politie zes levende vissen aan en bij de andere negen. Tegen beide vissers is proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van te veel vis en dierenkwelling. De drie vissers komen allen uit de provincie Groningen.
Het zogenaamde Rallyvissen is de Vissenbescherming een doorn in het oog. Dit is een vorm van wedstrijdvissen waarbij de deelnemers niet vanaf een vaste stek vissen, maar vrij zijn zich te verspreiden. De vangst neemt men mee naar een centraal punt waar de vangst wordt gemeten. Het wedstrijdvissen leidt tot grote misstanden. De wil om te winnen maakt alle remmen los. De gevangen vissen worden vaak, zonder gedood te zijn, urenlang in een tas of net meegesleept.   
 
Bron: Vissenbescherming

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.