Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Gronings drinkwater gezuiverd met UV-licht

  •  
26-11-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Het waterbedrijf Groningen gaat bacteriën van vogelpoep in het water voortaan doden met ultraviolet licht (UV). Op die manier hoeft aan het drinkwater geen chloor meer te worden toegevoegd, aldus een woordvoerder van het bedrijf donderdag.
Het waterbedrijf besloot eind vorig jaar tijdelijk chloor toe te voegen aan het drinkwater. De reden was dat in het oppervlaktewater van de Drentsche Aa de zogenoemde campylobacter-bacterie, die afkomstig is van vogelpoep, was aangetroffen. Het Gronings drinkwater is deels afkomstig uit de Drentsche Aa.
Het waterbedrijf heeft nu gekozen voor UV-desinfectie. De installatie die daarvoor wordt gebruikt, is ontwikkeld door het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN). Dat werkt sinds oktober met deze techniek. Het PWN was volgens eigen zeggen toen de eerste die gebruikmaakte van een UV-installatie. Het Groningse water gaat naar ongeveer 80.000 aansluitingen, ofwel 150.000 mensen.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.