Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groningen dimt 15.000 straatlantaarns

  •  
25-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lantaarnpaal_02.jpg
Groningen wil alle 15.000 straatlantaarns op halve kracht zetten tussen elf uur 's avonds en zes uur 's ochtends. Het dimmen van de lantaarns levert een besparing op die gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van driehonderd huishoudens. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdag bekendgemaakt.
Het dimmen van de straatlantaarns is een initiatief van wethouder Janny Visscher (SP). De plannen van de wethouder zijn van tevoren doorgenomen met Groningse ondernemers. Samen gingen wethouder en ondernemers onlangs op inspectie langs een proefopstelling met gedimde lantaarns om te bekijken of de veiligheid niet zou worden geschaad. Volgens een woordvoerder van de gemeente was de gezamenlijke conclusie dat het dimmen van de lantaarns geen nadelige invloed heeft op de sociale veiligheid. Alle dimmers moeten aan het eind van 2010 zijn aangebracht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.