Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groningen buigt zich wederom over kolencentrale

  •  
23-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_119599.jpg
Energiebedrijf RWE/Essent dient vrijdag een nieuwe aanvraag in bij de provincie Groningen voor een natuurvergunning voor de kolencentrale in de Eemshaven. Dat meldde de elektriciteitsproducent vrijdag. Een eerdere vergunning voor de centrale in aanbouw werd vorig jaar augustus door de Raad van State vernietigd.

Grootste van Nederland

De kolencentrale, die straks 2 miljoen huishoudens van elektriciteit kan voorzien en daarmee de grootste van Nederland wordt, is sindsdien gebouwd met een gedoogvergunning. Die heeft een tijdelijk karakter en loopt binnenkort af. De provincie heeft 3 maanden de tijd om de nieuwe aanvraag te beoordelen.
Schadelijke effecten
De centrale is al lange tijd onderwerp van discussie en juridische procedures. Milieuorganisaties Greenpeace en Natuur & Milieu tekenden met succes bezwaar aan tegen de natuurvergunning die Groningen had afgegeven, omdat de provincie onvoldoende in kaart had gebracht wat de schadelijke effecten zijn van de centrale op de natuur in het Waddengebied.
Bouwstop
Tot een verlangde bouwstop kwam het echter niet, omdat de provincie de bouw vervolgens gedoogde. Een spoedprocedure tegen deze gedoogvergunning werd in november door de Raad van State afgewezen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.