Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Grondwaterstand moet omhoog voor de natuur

26 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Ree in Naardermeer

© Fotograaf: karelbuitenkamp

Het grondwaterpeil moet verhoogd worden om de natuur beter bestand te maken tegen extreme droogte. Daarvoor pleiten natuurorganisaties in het AD. Zij vrezen dat dier- en plantensoorten uitsterven als ons land vaker met hittegolven te maken krijgt.

Noodoperaties

Nu al zijn er noodoperaties om de kleine heidevlinder, de rivierdonderpad en een aantal zeldzame beekvissen te redden. “Deze droogte drukt ons met de neus op de feiten”, zegt voorzitter Titia Wolterbeek van SoortenNL, de overkoepelende stichting achter tien natuurbeschermingsorganisaties. “Klimaatverandering gaat gepaard met extremen. Het is de vraag of onze natuurgebieden daartegen bestand zijn.”
Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen dat natuurgebieden met elkaar verbonden worden. “Zo kunnen dieren naar een plek waar nog wel water en voedsel is’”, zegt woordvoerster Marjolein Koek van Natuurmonumenten.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.