Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Groep zeldzame tijgers ontdekt in Thailand

19 apr 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Indo chinese tijger

© Indo-Chinese tijger. Bron: Wikimedia

Met behulp van cameravallen is er een groep Indo-Chinese tijgers ontdekt in het oosten van Thailand. Het is bekend dat er in West-Thailand een groep van deze ernstig bedreigde tijgers leeft, maar nu blijkt er nog een populatie aan de andere kant van het land voor te komen. Onderzoekers van de organisaties Panthera en Freeland hebben samen met de Thaise overheid de camera's geplaatst.

Jongen

Bij het uitlezen van de geheugenkaart zagen de onderzoekers de tijgers voorbij wandelen op de beelden. Naast volwassen dieren zijn er ook zes jongen te zien. Er wordt gedacht dat er nog maar tussen de 200 en 300 Indo-Chinese tijgers in het wild over zijn, dus deze nieuw ontdekte populatie is goed nieuws voor de onderzoekers.

Stroperij

Overheid en natuurbeschermingsorganisaties hebben zich afgelopen jaren ingezet om de stroperij in Thailand te stoppen. Het gebied in Oost-Thailand verdient nu extra aandacht van antistroperij-teams en boswachters die het beschermen tegen illegale houtkap.
Bekijk de beelden van de tijgers:
Bron: WNF

Tags:

tijger
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.