Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groep putters | Zelf Geschoten

  •  
16-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1180 keer bekeken
  •  

Putters leven in groepen. Da’s handig om elkaar te laten weten waar voedsel, zoals zaden van distels en elzenproppen, te vinden zijn. Gefilmd door Vincent Verkuil.

Fotogenieke putter

Door de bontgekleurde kop en geel-zwarte vleugels is de putter een onmiskenbare vogel. Dankzij deze kleurenpracht is de vogel ook een geliefd onderwerp voor fotografen.

Maar liefst veertien putters nemen een bad in onderstaande video! Gefilmd door Trudy d'Anjou.

Distelvink

Buiten de broedtijd kun je de putter vaak in de buurt van distels vinden, vandaar dat ze ook wel 'distelvink' worden genoemd. De snavel van de putter is langer dan bij andere vinkachtigen, zodat de vogel makkelijk bij de zaden kan komen.

Putter op distel. Fotograaf: duyfje

© Fotograaf: duyfje

Man of vrouw? 

Het lijkt misschien alsof het mannetje en vrouwtje hetzelfde verenkleed hebben, maar er is een subtiel verschil waardoor je ze uit elkaar kunt houden. Het rode masker van de vrouw stopt namelijk net voor of halverwege het oog, terwijl het masker bij de man doorloopt tot voorbij het oog.

Een paartje putters met links het vrouwte en rechts het mannetje. Fotograaf: AldertV

© Een paartje putters met links het vrouwte en rechts het mannetje. Fotograaf: AldertV

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.