Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groep damherten op proef naar Bulgarije

  •  
26-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
damherten_07.jpg

© Fotograaf: 1968Tj

Een aantal overtollige damherten uit de Amsterdamse Waterleidingduinen is welkom in het nationaal park Rodopen in Bulgarije. De gemeente Amsterdam overweegt daarom een experiment in de winter van 2016 om damherten te vangen en naar Bulgarije te brengen, waardoor uiteindelijk minder dieren afgeschoten hoeven te worden om de populatie te verminderen.

Afschieten

Waterwethouder Udo Kock schrijft in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat de dieren in de Rodopen kunnen grazen in verlaten landbouwgebieden. Het verplaatsen alleen is niet voldoende. Het afschieten van dieren blijft noodzakelijk, aldus de wethouder.
damhert
Damherten in de Waterleidingduinen. Amsterdam. Fotograaf jannoor.
Schade en overlast
Er leven nu ongeveer tweeduizend damherten in het natuurgebied bij Zandvoort. Kock streeft ernaar de populatie damherten terug te brengen tot maximaal achthonderd, zodat ze minder schade en overlast veroorzaken. Beheerder Waternet hoopt in januari de benodigde vergunningen te hebben.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.