Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Groep aalscholvers is aan het vissen

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3952 keer bekeken
  •  

Aalscholvers jagen soms in grote groepen. Al duikend werken de vogels dan samen om zoveel mogelijk vissen te vangen. En wist je dat aalscholvers gemiddeld tot tien meter diep duiken? Deze video is gemaakt door Fred Visscher in Den Oever.

Op het menu van de aalscholver staan levende vissen als paling, snoekbaars en voorn. Elke dag eet hij maar liefst 500 gram aan vis. Zijn gehaakte snavel is een goed instrument voor de visvangst. 

Aalscholver_hoofd_faunapics

© Fotograaf: faunapics

In één keer doorslikken 

De keel van deze vogel is erg elastisch, waardoor hij grote vissen naar binnen kan slokken. Toch overschatten aalscholvers zich soms... zo kost het de aalscholver in de video van Inge Scheper toch enige moeite om de enorme vis door te slikken. 

Aalscholver moet vleugels drogen 

Aalscholvers hebben geen waterdicht verenkleed zoals andere vogels. Zo kunnen ze beter duiken, maar die vleugels moeten ook weer drogen. Lees via onderstaande link meer over het bijzondere verenkleed van de aalscholver. 

Viezerik onder de vogels 

Een schoon en fris nest om nakomelingen te krijgen? Nee hoor, dat vindt de aalscholver niet nodig. Een nest bedekt met poep, etensresten of misschien een dood jong van vorig jaar? Ja hoor, daar voelt de aalscholver zich thuis. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.